Wall of fame

Wall of fame

I vores Wall of fame, kan du møde tidligere elever, der på særlig vis har markeret sig, efter deres tid på Hjemly Idrætsefterskole:

 

Anna Emilie Møller

Atlet, 19 år

Hjemly, 2013/2014.

Fra Hjemly til De Olympiske Lege

Anna er den første Hjemlyelev, der har deltaget ved OL. Ikke i basketball, som hun spillede som elev på skolen, men derimod i 3000 meter forhindringsløb. Allerede som elev på Hjemly viste Anna et kæmpepotentiale for at løbe stærkt og langt. Første gang ved skolernes motionsløb, hvor vi på baggrund af hendes tid på en 10 km blev klar over, at hun var skarp. Ved det første DM for efterskoler på 10 km viste Anna også alle andre, hvor god hun var, da hun vandt løbet suverænt også foran rigtig gode drenge. Anna blev på den baggrund kendt i hele landet, da TV2 og BT lancerede hende som basketballpigen, der også kan løbe stærkt. Hun løb et løb mere for Hjemly – et lille lokalt løb, hvor hun selvfølgelig vandt løbet, men hun vandt også et fuglebad i granit !!

Ved skoleafslutningen 2 – 3 uger senere udleverede vi fuglebadet i hallen foran alle forældre og jeg sagde i den forbindelse til samtlige elever og forældre: ”Læg mærke til navnet Anna Emilie Møller, – det er et navn I vil komme til at høre igen, fx i forbindelse med OL” – og det gjorde vi så alle allerede i forbindelse med OL i Rio i sommeren 2016. Anna havde nemlig kvalificeret sig til at deltage i 3000 m forhindringsløb og løb et superløb. Som et af nyhedsmedierne skrev:

Anna Emilie Møller har bare dyrket atletik i et år og har målet klar til OL i Tokyo om fire år.

Hun har bare dyrket atletik i et år. Men 19-årige Anna Emilie Møller viste potentialet, da hun i dag slog sin egen personlige rekord i 3000 meter forhindringsløb med ni sekunder.
Hun løb sig til en sjetteplads i indledende heat i tiden ni minutter og 32,68 sekunder og var bare to sekunder fra en finaleplads ved sit første OL.
– Det var fedt. Der var en fed stemning. Jeg havde ikke forventet, at der var så mange tilskuere her tidligt om morgenen.
– Men hold kæft det var hårdt til sidst. Der begyndte jeg at slippe frontgruppen. Jeg prøvede men kunne mærke, jeg havde ikke energien til at holde fast på dem, lød det fra en begejstret dansk løber.
De to sekunder hun var fra finalepladsen, spekulerede hun ikke så meget over.
– Løbene er så forskellige. Nogen væltede midt i det hele, og der skete en masse ting. De sekunder er ikke noget, jeg har tænkt over, for jeg havde ingen ide om, at jeg havde slået min rekord. Det skal jeg bare være stolt over, sagde Anna Emilie Møller.

Anna Emilie Møller er tidligere basketballspiller, og det er imponerende, hvad hun har præsteret.
– Med hårdt arbejde og fokus, kan det lade sig gøre, sagde Anna Emilie Møller.

Om fire år er du 23 år, så handler det vel om en finale og medaljer?
– Ja, det gør det vel, lød det klare svar.

Så fra Hjemly – vi glæder os til at følge dig de kommende år, Anna.

Rikke Randrup

Fodboldspiller, 22 år

Hjemly, 2009/2010.

Når fodbolddrømmen kommer tættere og tættere på!

Mit navn er Rikke Randrup, jeg er 22 år gammel, og jeg gik på Hjemly Idrætsefterskole i skoleåret 2009/2010. Jeg boede i gult hus sammen med syv andre piger, hvoraf jeg stadig holder kontakt med fire af dem. Merete Pedersen var både min kontaktlærer og fodboldtræner. Hun er faktisk en af de bedste trænere, jeg nogensinde har haft. Jeg betegner den dag i dag stadigvæk mit år på Hjemly Idrætsefterskole som et af de mest lærerige år i mit liv. Jeg kunne kombinere et helt almindeligt efterskoleliv med et hårdt træningsmiljø i OB, hvor jeg hele vejen igennem havde stor opbakning fra både lærere, trænere og andre elever på skolen.

I juni 2010 sluttede mit år på Hjemly. Det foregik, som det nok gjorde/gør for de fleste andre, med lange krammere, gråd i flere timer efter det var slut, og en kæmpe uvished om hvad der nu skulle ske. I august 2010 startede jeg på Brøndby Gymnasium, hvor jeg var så heldig at spille fodbold for Brøndbys U18DM hold samtidig med, at jeg studerede på lige fod med alle andre på gymnasiet. Det foregik på mange måder, ligesom det gjorde på Hjemly med morgentræning først, skole efter, og så tilbage og træne med holdet om aftenen. Jeg blev færdig som student i juni 2013. Imens jeg gik på gymnasiet, gik jeg tit og tænkte over, hvad jeg nu skulle lave, når jeg blev færdig. Jeg havde valgt en studieretning på gymnasiet, som bestod af psykologi, samfundsfag og engelsk, så jeg vidste, hvad jeg nogenlunde interesserede mig for sådan rent skolemæssigt. Jeg havde dog svoret, at jeg ikke ville læse på universitetet, lige efter jeg blev færdig som student. Jeg ville altså gerne have et sabbatår ligesom alle andre. Og som det måske ses tydeligt, så har jeg altid haft fodbold som mit største interessepunkt, noget som jeg ikke bare kunne droppe. Og det er vel lidt svært at spille fodbold flere gange om ugen, mens man rejser en eller anden jungle tynd? Jeg valgte derfor, at lave en fodboldprofil på en rekrutteringshjemmeside for amerikanske universiteter, selvom jeg havde sagt, at jeg i hvert fald ikke skulle læse på universitetet lige med det samme! Efter jeg havde været i kontakt med diverse trænere fra forskellige universitetet, endte jeg med at skrive under hos Northern Oklahoma College, som er et junior college, hvilket vil sige, at man kun kan gå der i to år. Og planen var på daværende tidspunkt bare et enkelt semester.

På Northern Oklahoma College blev jeg hurtigt introduceret til en hverdag, der minder meget om hverdagen på en efterskole. Her står man op og spiser morgenmad, går i skole, tager til fodboldtræning, og deltager i de aktiviteter, man nu har lyst til at deltage i. Som studerende på Northern Oklahoma College skulle jeg vælge en uddannelse, som jeg kunne være interesseret i, og her valgte jeg Business administration. Som tiden gik blev jeg mere og mere grebet af collegelivet, og efter mit freshman year (første år på college), valgte jeg at blive et år mere.

Skal du være den næste elev i Wall of fame?

Så kan du tilmelde dig Hjemly Idrætsefterskole!

Tilmeld dig skolen her

Du kan også prøve Hjemly Idrætsefterskole gennem vores “I’m a winner”-camp.

Tilmeld dig campen her