Wall of fame

Wall of fame

I vores Wall of fame, kan du møde tidligere elever, der på særlig vis har markeret sig, efter deres tid på Hjemly Idrætsefterskole:

 

Anna Emilie Møller

Atlet

Hjemly, 2013/2014.

Fra Hjemly til De Olympiske Lege

Anna er den første Hjemlyelev, der har deltaget ved OL. Ikke i basketball, som hun spillede som elev på skolen, men derimod i 3000 meter forhindringsløb. Allerede som elev på Hjemly viste Anna et kæmpepotentiale for at løbe stærkt og langt. Første gang ved skolernes motionsløb, hvor vi på baggrund af hendes tid på en 10 km blev klar over, at hun var skarp. Ved det første DM for efterskoler på 10 km viste Anna også alle andre, hvor god hun var, da hun vandt løbet suverænt også foran rigtig gode drenge. Anna blev på den baggrund kendt i hele landet, da TV2 og BT lancerede hende som basketballpigen, der også kan løbe stærkt. Hun løb et løb mere for Hjemly – et lille lokalt løb, hvor hun selvfølgelig vandt løbet, men hun vandt også et fuglebad i granit !!

Ved skoleafslutningen 2 – 3 uger senere udleverede vi fuglebadet i hallen foran alle forældre og jeg sagde i den forbindelse til samtlige elever og forældre: ”Læg mærke til navnet Anna Emilie Møller, – det er et navn I vil komme til at høre igen, fx i forbindelse med OL” – og det gjorde vi så alle allerede i forbindelse med OL i Rio i sommeren 2016. Anna havde nemlig kvalificeret sig til at deltage i 3000 m forhindringsløb og løb et superløb. Som et af nyhedsmedierne skrev:

Anna Emilie Møller har bare dyrket atletik i et år og har målet klar til OL i Tokyo om fire år.

Hun har bare dyrket atletik i et år. Men 19-årige Anna Emilie Møller viste potentialet, da hun i dag slog sin egen personlige rekord i 3000 meter forhindringsløb med ni sekunder.
Hun løb sig til en sjetteplads i indledende heat i tiden ni minutter og 32,68 sekunder og var bare to sekunder fra en finaleplads ved sit første OL.
– Det var fedt. Der var en fed stemning. Jeg havde ikke forventet, at der var så mange tilskuere her tidligt om morgenen.
– Men hold kæft det var hårdt til sidst. Der begyndte jeg at slippe frontgruppen. Jeg prøvede men kunne mærke, jeg havde ikke energien til at holde fast på dem, lød det fra en begejstret dansk løber.
De to sekunder hun var fra finalepladsen, spekulerede hun ikke så meget over.
– Løbene er så forskellige. Nogen væltede midt i det hele, og der skete en masse ting. De sekunder er ikke noget, jeg har tænkt over, for jeg havde ingen ide om, at jeg havde slået min rekord. Det skal jeg bare være stolt over, sagde Anna Emilie Møller.

Anna Emilie Møller er tidligere basketballspiller, og det er imponerende, hvad hun har præsteret.
– Med hårdt arbejde og fokus, kan det lade sig gøre, sagde Anna Emilie Møller.

Om fire år er du 23 år, så handler det vel om en finale og medaljer?
– Ja, det gør det vel, lød det klare svar.

Så fra Hjemly – vi glæder os til at følge dig de kommende år, Anna.

Rikke Randrup

Fodboldspiller

Hjemly, 2009/2010.

Når fodbolddrømmen kommer tættere og tættere på!

Mit navn er Rikke Randrup, jeg er 22 år gammel, og jeg gik på Hjemly Idrætsefterskole i skoleåret 2009/2010. Jeg boede i gult hus sammen med syv andre piger, hvoraf jeg stadig holder kontakt med fire af dem. Merete Pedersen var både min kontaktlærer og fodboldtræner. Hun er faktisk en af de bedste trænere, jeg nogensinde har haft. Jeg betegner den dag i dag stadigvæk mit år på Hjemly Idrætsefterskole som et af de mest lærerige år i mit liv. Jeg kunne kombinere et helt almindeligt efterskoleliv med et hårdt træningsmiljø i OB, hvor jeg hele vejen igennem havde stor opbakning fra både lærere, trænere og andre elever på skolen.

I juni 2010 sluttede mit år på Hjemly. Det foregik, som det nok gjorde/gør for de fleste andre, med lange krammere, gråd i flere timer efter det var slut, og en kæmpe uvished om hvad der nu skulle ske. I august 2010 startede jeg på Brøndby Gymnasium, hvor jeg var så heldig at spille fodbold for Brøndbys U18DM hold samtidig med, at jeg studerede på lige fod med alle andre på gymnasiet. Det foregik på mange måder, ligesom det gjorde på Hjemly med morgentræning først, skole efter, og så tilbage og træne med holdet om aftenen. Jeg blev færdig som student i juni 2013. Imens jeg gik på gymnasiet, gik jeg tit og tænkte over, hvad jeg nu skulle lave, når jeg blev færdig. Jeg havde valgt en studieretning på gymnasiet, som bestod af psykologi, samfundsfag og engelsk, så jeg vidste, hvad jeg nogenlunde interesserede mig for sådan rent skolemæssigt. Jeg havde dog svoret, at jeg ikke ville læse på universitetet, lige efter jeg blev færdig som student. Jeg ville altså gerne have et sabbatår ligesom alle andre. Og som det måske ses tydeligt, så har jeg altid haft fodbold som mit største interessepunkt, noget som jeg ikke bare kunne droppe. Og det er vel lidt svært at spille fodbold flere gange om ugen, mens man rejser en eller anden jungle tynd? Jeg valgte derfor, at lave en fodboldprofil på en rekrutteringshjemmeside for amerikanske universiteter, selvom jeg havde sagt, at jeg i hvert fald ikke skulle læse på universitetet lige med det samme! Efter jeg havde været i kontakt med diverse trænere fra forskellige universitetet, endte jeg med at skrive under hos Northern Oklahoma College, som er et junior college, hvilket vil sige, at man kun kan gå der i to år. Og planen var på daværende tidspunkt bare et enkelt semester.

På Northern Oklahoma College blev jeg hurtigt introduceret til en hverdag, der minder meget om hverdagen på en efterskole. Her står man op og spiser morgenmad, går i skole, tager til fodboldtræning, og deltager i de aktiviteter, man nu har lyst til at deltage i. Som studerende på Northern Oklahoma College skulle jeg vælge en uddannelse, som jeg kunne være interesseret i, og her valgte jeg Business administration. Som tiden gik blev jeg mere og mere grebet af collegelivet, og efter mit freshman year (første år på college), valgte jeg at blive et år mere.

Rasmus Hach

Badmintonspiller

Hjemly, 2010/11, 2011/12

Fra Hjemly til Hawaii

Søndag d. 22. august 2021 deltog Rasmus i IRONMAN Copenhagen og takket være en fantastisk præstation kvalificerede han sig til VM i IRONMAN på Hawaii.

Rasmus og Hjemly er to ord, som hænger tæt sammen. Rasmus har gået i både 9. klasse og 10. klasse på Hjemly på årgang 10/11 og 11/12. Rasmus var badminton-elev i sin tid på efterskolen.

Igennem Rasmus’ to år som elev på Hjemly, lærte vi ham at kende som en hårdtarbejdende, seriøs og yderst sympatisk ung mand. Efterfølgende har Rasmus været instruktør på vores Hjemly badminton-camp i 5 omgange, og han har været årsvikar på badmintonlinjen i skoleåret 15/16. Derudover er Rasmus rigtig god til at komme forbi Hjemly til snak og hygge, når han har tid.

Rasmus har altid spillet meget badminton og generelt dyrket meget sport. Rasmus har også altid gerne ville prøve sig selv af indenfor sport, dette resulterede bl.a. i, at han i skoleåret 11/12 løb sin første marathon, da han sammen med en håndfuld elever og et par lærere gennemførte Københavns maraton.

Rasmus tilløb til at dyrke triatlon startede, da han blev ansat på Club La Santa i august 2018 og dermed til dagligt var omgivet at fede træningsfaciliteter. Rasmus begyndte målrettet at træne triatlon i Januar 2019 for at prøve sig selv af til IRONMAN Copenhagen 2019. Rasmus trænede i starten 7-10 timer om ugen, og det er gradvist steget til 15-20 timer om ugen i de maksimale uger. Alt dette sammen med et fuldtidsjob.

 

Tilbage til søndag d. 22.august 2021, hvor Rasmus stod klar til start ved IRONMAN Copenhagen. Rasmus gennemførte de 3,8 km svømning i tiden 1:00:32, cyklede de 180 km på 4:48:52 og løb de 42,2 km på 3:03:21, og med lidt tid i skiftezonerne endte Rasmus på en samlet tid på 8 timer, 58 minutter og 39 sekunder! En præstation som kvalificerede Rasmus til VM i IRONMAN på Hawaii.

Rasmus beskriver selv løbet og præstationen på følgende måde: ”På selve morgenen var jeg i min zone. Mange jeg møder i startområdet, spørger om jeg er nervøs, hvilket jeg klart var, men mest af alt var jeg bare spændt og glædede mig til at komme i gang. Mit fokus for svømning var at komme igennem det uden at miste for meget tid til mine konkurrenter. Heldigvis gik det rigtig godt, og jeg er stærkt tilfreds med min tid. Da jeg kommer ud på cyklen, spiller det bare. De første 60 km kører jeg med omkring 40 km/t. Møghammerende uheldigt får jeg en defekt på mine gear, der gør jeg ikke er i stand til at skifte gear efter 70 km. Det betyder, at jeg står over for 110 km i det tungeste gear. Jeg gør mig store overvejelser, om jeg skal udgå fra racet. Heldigvis får jeg overtalt mig selv til at fortsætte, hvilket betød, at jeg måtte stå op resten af cykelturen for at holde cyklen kørende. Tiden ender med at blive udmærket, men jeg kunne godt have tænkt mig at have hentet mere tid på de andre drenge i feltet.

Oven på den store mentale udfordring på cyklen, var jeg endelig kommet til min favorit disciplin, nemlig løbet. Jeg var stadig godt tosset, da jeg begynder løbet, hvilket gør jeg lægger aaaalt for hårdt ud de første 3 km. Da jeg møder min træner på den første kilometer, får jeg en ordentlig sviner, fordi jeg brokker mig over mine problemer på cyklen. Han siger til mig, at jeg skal holde fokus på at gøre, det vi vidste jeg er en af de bedste til, nemlig at løbe et godt afsluttende maraton. Løberuten er 4 runder af 10 km, og de første 25 km er jeg flyvende. Fra omkring 25 til 32 km begynder jeg at blive presset og må sætte mit tempo en smule ned, men jeg løber stadig som en af de hurtigste af mine konkurrenter. Med 10 km tilbage går det op for mig, at hvis jeg er i stand til at presse den lidt mere vil jeg faktisk nå ned under de magiske 9 timer. Alt bliver sat ind og alene på de sidste 10 km, går jeg fra at være nummer 9 til at blive nummer 5, som mit endelige resultat bliver.

CPH Ironman er uden tvivl den begivenhed, der har været hårdest for mig, både fysisk men bestemt også mentalt. Forhåbentlig vil jeg altid kunne kigge tilbage på den 22. august og tænke, at selv hvis det hele ser sort ud, er der altid en grund til at kæmpe videre, for uanset hvad, vinder man ikke hvis man giver op.”

 

Vi er super stolte af Rasmus og ønsker ham stort tillykke med den fremragende præstation! Samtidig ønsker vi ham held og lykke med træningen frem mod VM på Hawaii, som foregår d. 5. februar 2022. Vi ved at Rasmus allerede er påbegyndt den målrettede træning.

Vi glæder os til at følge ham d. 5. februar og skal nok opdatere artiklen med resultatet.

Skal du være den næste elev i Wall of fame?

Så kan du tilmelde dig Hjemly Idrætsefterskole!

Tilmeld dig skolen her

Du kan også prøve Hjemly Idrætsefterskole gennem vores Hjemly Camp.

Tilmeld dig campen her