Gylden mulighed for målmænd til at udvikle sig

Målmandslinjen på Hjemly Idrætsefterskole er en linje for sig, men også en del af fodboldlinjen.

 

Målmandspositionen er en særlig vigtig position for fodboldholdet, og derfor mener vi, at det er vigtigt med specialtræning på lige netop den position.

Målmænd vil deltage i den daglige træning med fodboldlinjen og vil indgå i et motiverende, differentierende og dedikeret træningsmiljø, hvor der også vil være fokus på målmændenes udvikling i de enkelte træningsøvelser.

Ydermere vil målmændene modtage målmandstræning, som ligger uden for de almindelige træningstider. Typisk vil disse træninger ligge én til to aftener om ugen. Her vil træningen foregå individuelt eller i mindre grupper med de andre målmænd.

Der er kun et begrænset antal pladser på målmandslinjen, som afspejler det antal målmænd vores hold har brug for, da det selvfølgelig er vigtigt for udviklingen at målmændene får kamptræning.

Træningen

På målmandslinjen vil du træne de generelle tekniske, taktiske og fysiske områder, som det kræver af en målmand. Mere specifikt kan nævnes, reaktionsevnen, en mod en, igangsætning, placering, faldteknik mm.

Træningen er kønsopdelt og består således af drengehold og pigehold. Vi træner udendørs hele året og supplerer med indendørstræning. Om vinteren foregår træningen i fodbold udendørs på kunstgræs.

Læs om spillestilen på Hjemly her.

I de daglige træninger varetages træningen af fodboldlinjens lærere. Målmandstræning varetages af Nicolaj Buk. Nicolaj var igennem ungdomsårene en af de mest talentfulde målmænd, og har diverse DBU-samlinger og ligakampe på CV’et. Desværre har skader været en stor del af hans karriere, hvilket har påvirket at han er uddannet fysioterapeut, og de seneste år været tilknyttet på OB’s Akademi som fysioterapeut. Nu har han valgt at satse på målmandstrænerkarrieren, og er i gang med DBU’s målmandstræneruddannelse. Tidligere har han trænet de mest talentfulde målmænd i Dalum IF. Ved siden af at træne målmændene på Hjemly, er han også tilknyttet OB’s Akademi.

“In the future, you’ll see many more nominations
for big awards going to goalkeepers.”

– Peter Schmeichel

Vi tilbyder også …

Turneringer og kampe

Vi deltager i efterskoleturneringen, og vores bedste drengehold og begge vores pigehold deltager ligeledes i skoleligaen.

Da vi ikke deltager i turneringer under DBU, så har du mulighed for at hjælpe din fodboldklub derhjemme ved at spille fodboldkampe med dem, mens du går på Hjemly.

Lejrture

Fodboldpigernes lejrskoletur går i foråret til Florida (merpris 5.500 kr.). Turen byder bl.a. på diverse skolebesøg med træning og venskabskampe. Inden turen går hjem, skal vi selvfølgelig også lige et smut forbi Miami Beach, shoppe og se alligatorer!

Fodbolddrengenes lejerskoletur går i foråret til Barcelona (merpris 2.000 kr.). På rejsen vil der i hverdagen være masser af sociale fællesskabsaktiviteter og kulturelle oplevelser, og i den sportslige del vil der være træning og kampe imod de lokale for alle.

I januar tager hele skolen på fælles skitur til Østrig og Italien, og du er således også på tur med de andre idrætslinjer på efterskolen.

Egen fysioterapeut

Selv om du er i god form, og vi doserer træningen fornuftigt, så kan du rammes af skader i kortere perioder. Vi har derfor vores egen fysioterapeut, som kan hjælpe dig med at komme bedst mulig gennem et skadesforløb samt holde dig frisk, når det hele kører.

Vi har endvidere et samarbejde med Kaiser Sport og Ortopædi omkring skadesforebyggende træning.