Tidligere elever fortæller

Hør hvad tidligere elever på Hjemly synes

Vi har spurgt nogle af vores tidligere elever, hvad de synes om deres år på Hjemly. Læs hvad et år på efterskole har betydet for dem:
Philipp Guggisberg

Årgang 14/15 og 15/16 – Fodboldlinjen

Alt ved Hjemly er bare fantastisk

Det at man får så mange nye venner og omgås med dem hver evig eneste dag, er så unikt. Man får en helt vild dejlig følelse af fællesskab og sammenhold, når man går på Hjemly. Ikke nok med at man udvikler sig socialt og udvider sin vennekreds, så udvikler man sig også helt vildt meget inden for den sport, man nu dyrker. Med daglig træning 5 gange om ugen, kan man simpelthen ikke undgå at blive bedre til sin sport. Man kan virkelig mærke ens egen udvikling som sportsmenneske, og det er noget af det fedeste ved Hjemly. Jeg har udviklet mig på alle punkter. Jeg er blevet mere selvstændig, jeg er blevet en dygtigere fodboldspiller, og jeg har i den grad udviklet mig socialt. Jeg har fået en masse venner for livet, som jeg virkelig får svært ved at undvære i fremtiden. 

Jeg valgte jo hovedsageligt Hjemly på grund af fodbold, men jeg føler også, at jeg har fået en masse ud af undervisningen. Det er klart, at man vægter sin sport højere end noget andet, når man vælger Hjemly, men lærerne på skolen formår at gøre skolegangen til en god og behagelig oplevelse.
Jeg var på udkig efter en Idrætsefterskole, hvor der blev lagt utrolig meget vægt på seriøsitet og udvikling. Der er jo mange Idrætsefterskoler rundt om i landet, men da jeg oplevede åbent hus og ”ny-elevdag”, var jeg ikke i tvivl. Jeg forelskede mig med det samme i Hjemly, og jeg havde bare den helt rigtige følelse af, at det her bliver de bedste år i mit liv. Jeg valgte, at gå et år mere på her, fordi jeg simpelthen ikke kunne undvære Hjemly. Daglig træning, følelsen af fællesskab og alle de fantastiske stunder man har på skolen, var bare noget, jeg skulle være en del af 2 år i træk. Selvom det var hårdt at starte helt forfra og sige farvel til en masse tætte venner fra året før, kunne jeg ikke holde mig væk. En stor årsag til at jeg tog mit andet år på skolen, var selvfølgelig også fodboldtræningen.
Jeg kan ikke sige andet, end at de 2 år på Hjemly Idrætsefterskole har været de 2 bedste år i mit liv!

Alexander Radler Thygesen

Årgang 14/15 – Fodboldlinjen

Mit år var fantastisk

Jeg valgte hjemly fordi de har et højt niveau på fodboldlinjen, hvor jeg gik. Mit år var fantastisk, jeg har fået venner og minder for livet, som jeg ved jeg kommer til at se og huske på resten af mit liv. Hjemly var en skole der gav mig lov til at være mig selv, men også tilbød mig muligheden for at havde en masse sjov og socialt samvær. Da jeg startede på hjemly var jeg skoletræt og mine karakter var ikke særlig gode, men et år på hjemly fik mine karakter og min skolelyst op igen. Jeg gik fra 02 i fysik til 12.

Signe Fabrin Brodersen

Årgang 10/11 – Håndboldlinjen

Personlig og faglig udvikling

Jeg fik rigtig mange personlige såvel som faglige ting ud af at gå på Hjemly.

Jeg kom fra 8. klasse på Hoptrup Skole i Haderslev, Sønderjylland, og jeg kunne med det samme mærke, at jeg havde været ”barn” meget længere end mange af de andre. Jeg ved ikke, om det har noget at gøre med, hvor jeg kommer fra, men der var mange ting som for mig var helt nyt. Det var alt fra fester med alkohol til at opføre sig som en rebelsk teenager.

Jeg havde i hele folkeskolen meget svært ved både matematik, fysik/kemi og biologi, men det lavede efterskolen om. Jeg fik et helt fantastisk lærerteam og endte med at blive så glad for naturvidenskab, at jeg i gymnasiet valgte både biologi og matematik på A-niveau.

Hjemly fri- og Idrætsefterskole var i den grad med til at forme mig som det menneske, jeg i dag er, og jeg ville ikke have været mit efterskoleophold foruden, selvom det sommetider var hårdt at være en del af det store fællesskab.

I dag er jeg 19 år gammel og blev student i 2014 fra Haderslev Katedralskole, og nu er jeg endnu engang fløjet fra reden for at læse fysik og kemi i København som gymnasial supplering, så jeg kan komme til at læse medicin, forhåbentlig til sommer.

Dicte Houmøller

Årgang 10/11 og 11/12 – Basketballlinjen

Hjemly har på forskellige måder været en fantastisk oplevelse for mig.

Hvorvidt det har været i løbet af selve året, hvor jeg fik tætte bånd til venner rundt om i hele landet, de utrolig hårde såvel som givende timer i hallen eller blot det at have delt ufattelig mange sjove minder med personer, som jeg i dag ser som værende nogle af de vigtigste personer i min udvikling som ungt menneske.

Eller hvorvidt det også har været i årene efter efterskolen, hvor jeg virkelig har set hvilken positiv indvirkning Hjemly har haft på mig. Udover at have skabt bekendtskaber til så mange forskellige og dejlige mennesker, og udover at komme videre med en langt større kunnen indenfor min sport, så kan jeg også nu se tilbage på Hjemly med en følelse af helt grundlæggende at have udviklet mig som menneske, ift. henholdsvis det at tage ansvar for mig selv og dem omkring mig, hvordan man agerer og omgås andre, såvel som blot det at sætte pris på det, jeg har.

For faktum er, at efterskolen reelt set er forbi for mig, og at den var det allerede for 3 år siden, da jeg stod sammen med mine nærmeste venner og fældede tårer, fordi tiden pludseligt syntes at være gået så hurtigt. På trods af dette, så kan jeg alligevel i dag føle, at Hjemly stadig er så vigtig en del af mig som person, at venskaberne såvel som minderne jeg skabte dengang, er noget af det, der kan frembringe det største smil på mine læber.

Clara Herlev

Årgang 10/11 – Badmintonlinjen

Man har lyst til at holde på sine efterskolevenner for evigt!

Op til min start på Hjemly var jeg rigtig spændt. Mange forskellige tanker fløj igennem mit hoved. Hvad hvis nu idrætsniveauet ikke passede til mig? Hvad hvis nu jeg ikke skulle få nogle venner? Men rimelig hurtigt efter jeg startede gik det op for mig at alle disse bekymringer havde været spild af tid.

Det er svært at sætte ord på et efterskoleår. Det er svært at beskrive hvordan det var og de mennesker man var sammen med stort set hver dag i et helt år. Jeg synes ikke, at et efterskoleår er noget der kan beskrives, det er noget man selv skal opleve for at forstå hvor fantastisk det er.Tit tænker jeg på, at jeg ville ønske at alle fik muligheden for at opleve et år som det jeg havde på Hjemly. At alle kunne opleve den stemning og fantastiske følelse det er at være en del af et så stort fællesskab.

Jeg valgte Hjemly fordi at det for mig var her der var den perfekte mulighed for at jeg kunne kombinere de ting jeg gerne ville. Spille badminton, gå i skole og få en masse nye venner. En af grundende var også, at jeg vidste at der var fire forskellige idrætslinjer på Hjemly, og at jeg rigtig godt kunne tænke mig at møde folk der var engagerede i andre sportsgrene end min egen. I løbet af året lærte jeg også en masse om mine venners sportsgrene, og vi støttede altid hinanden til kampe. Det var fantastisk når hele skolen var samlet i hallen til en kamp, som alle støttede op om, også selvom det ikke var deres egen sportsgren.

Da jeg startede kendte jeg ingen, og derfor havde jeg nok frygtet, at jeg ville få det lidt svært i starten. Den her tanke glemte jeg stort set med det samme, alle de nye mennesker jeg mødte var ligesom mig, helt vildt klar på at lære en masse nye mennesker at kende, og jeg blev mødt af åbenhed og glade ansigter. Efter den dag fløj året derud af, og jeg oplevede og lærte rigtig meget om alle mulige forskellige ting, som jeg er rigtig taknemmelig for, at kunne få med mig videre. Ikke kun fagligt og sportsmæssigt, men specielt socialt bliver du styrket, og det er noget som du kommer til at sætte rigtig meget pris på i dit liv fremover.

Når du er sammen med andre mennesker på den måde som du er på Hjemly, finder du ud af hvor kort tid der egentlig behøver at gå før du lærer et andet menneske rigtig godt at kende. Et af de mennesker du med stor sandsynlighed vil kende ud og ind efter et år på Hjemly, er din værelseskammerat. Dine venner på efterskolen har set dig i alle situationer. Morgen, middag, aften, til træning, til timerne eller på værelset om aftenen. Mange mennesker lærer dig at kende ud og ind. Man har lyst til at holde på sine efterskolevenner for evigt!

Josefine Jeppesen

Årgang 10/11 – Håndboldlinjen

Mit år på Hjemly Fri- og Idrætsefterskole har været det mest udfordrende, spændende og lærerige skoleår i mit liv.

Jeg har fået utroligt meget ud af den tid jeg har været der, og det er især nu hvor jeg ser tilbage på året at jeg kan se, hvor meget det år har udviklet mig. Da jeg i 9. klasse vidste, at jeg skulle bruge et år på efterskole havde jeg blandede følelser af spænding og glæde, men også bekymring. Jeg havde en kæreste derhjemme, nogle fantastiske veninder og mit 9. klasses år havde været helt vildt fedt. Så på den ene side ville jeg ikke væk fra dem derhjemme, men på den anden side vidste jeg jo også, at livet går videre og jeg blev nødt til at følge med og få nogle oplevelser i rygsækken. Inden jeg skulle på skolen var jeg ikke på noget tidspunkt i tvivl om, om jeg skulle starte, for det var bare noget jeg skulle og jeg var jo også meget spændt på, hvad efterskole var for noget. Derudover var jeg også mere end klar, til at have et år hvor jeg ikke boede hjemme ved mine forældre, hvilket jeg tror mange teenagere, der går i 8./9. klasse, kan relatere til.
Da jeg så startede på skolen var jeg faktisk parat til at komme hjem igen, det virkede umiddelbart overhovedet ikke som noget for mig. Det med, at der var personer omkring én hele tiden var utroligt grænseoverskridende for mig, da jeg på det tidspunkt godt kunne lide, at være for mig selv en gang i mellem. Selvom jeg havde de bedste værelseskammerater, trak dem derhjemme bare meget mere, og det hjalp slet ikke at have en kæreste lige på det punkt. Dog havde jeg nogle forældre og veninder der var gode til at hjælpe mig igennem de første par uger, og et eller andet sted vidste jeg også godt, at jeg aldrig ville droppe ud, da jeg sådan set også godt kunne lide, at være på skolen.
Når jeg ser tilbage på mit år på efterskole bliver jeg utroligt glad inden i, for det var bare et helt specielt år, som man ikke rigtigt kan forstå, hvis ikke man har prøvet det. Man får skabt et helt unikt bånd med eleverne på skolen, allerede den første dag, og de bånd varer bare mere eller mindre ved resten af livet. Der er selvfølgelig nogle der falder fra i løbet af årene, jeg snakker ikke med alle dem jeg gjorde på efterskolen længere, men mange af dem ses jeg stadig jævnligt med og selvom der er gået flere måneder, eller endda et år siden man sidst så hinanden, så er det stadig det samme, når man så er sammen igen og det er bare helt fantastik og enestående.

Efter jeg stoppede på efterskolen startede jeg på Midtfyns Gymnasium i Ringe, som jeg er blevet student fra her i sommers. På gymnasiet har jeg også fået en masse helt fantastiske venner og det har helt bestemt været nemmere at møde nye mennesker, efter at man har været på efterskole. Derudover modnes man også enormt meget på efterskolen, hvilket bare klæder en endnu mere på, til at starte på uddannelse, hvad end det er gymnasie, HG, teknisk-skole mm. På gymnasiet var jeg 6 uger i udveksling i Frankrig, hvilket jeg havde utroligt nemt ved at takke ja til, netop fordi jeg har prøvet det med at være væk hjemmefra før og det var dermed på ingen måde en stopklods. På gymnasiet meldte jeg mig også som frivillig i Ungdommens Røde Kors og har været en del af forskellige aktiviteter for unge i Ringe, så jeg er generelt blevet meget mere åben, moden og har fået et enormt gå-på-mod af at gå på efterskole. Lige pt. har jeg et sabbatår, hvor jeg er flyttet til Odense og arbejder som medhjælper i en 0. klasse på Odense Friskole, hvilket er et enormt lærende og givende job. Jobbet kræver helt klart at man kan tage initiativ og have ansvar og jeg kan bl.a takke Hjemly efterskole for at forme mig til en sådan person.

Frederik Brøndsted

Årgang 10/11- Basketballlinjen

Jeg vil hvert fald altid føle at Hjemly var et hjem for mig.

Jeg er 17 år, og spiller til dagligt basketball, og er meget seriøs omkring det. Jeg valgte Hjemly frem for andre efterskoler, fordi jeg havde haft nogle rigtigt gode oplevelser på Hjemly på deres årlige ”Yes I can” basketball camp. På Hjemly bliver man en del af en Hjemly-”familie”, hvor alle er engageret i at få et sammenhold, ikke mindst lærerne.

Som basketballspiller fik jeg en masse ud af Hjemly, da den daglige træning gør, at man er på forkant med de andre hold, fordi man er så vant til spillet, bolden, omgivelserne og ikke mindst sine holdkammerater. På Hjemly gøres der rigtigt meget for, at man skal finde sammen som et hold. Man lærer sine holdkammerater på en helt anden måde at kende end hjemme i klubben hvor man kommer fra, og det gør at motivationen til at træne, og dermed resultaterne bliver større og bedre. Jeg var blandt andet med til at blive nr. 2 i pokalturneringen, Lundaspelen og i kampen om DM.

Hjemly er som skole også ambitiøs, og jeg synes, at lærerne var gode til at udfordre også de stærkeste elever fagligt.

De venskaber man skaber på Hjemly bliver meget stærke i kraft af, at man går op af hinanden dag ind og dag ud. Udover al den tid man tilbringer sammen, så er skolen rigtigt gode til at udfordre os elever til at kommer ud af vores ”comfortzone” og på den måde være mere frie og være os selv.

Jeg tror, at den personlige udvikling jeg selv har gennemgået på Hjemly, har lært mig at hvile mere i mig selv. Jeg har også lært, at man godt kan grine af sig selv, og at livet går videre selvom man kommer til at sige eller gøre noget pinligt eller dumt.

Kristina Bork

Årgang 10/11- Badmintonlinjen

Folk der ikke har været på efterskole forstår bare ikke, når jeg siger at Hjemly har været det bedste år i mit liv

Mit valg af Hjemly var faktisk ret tilfældigt, da jeg kiggede rundt på nettet efter skoler. Hjemly’s hjemmeside fangede mig, det så fedt ud!

Jeg var nok den svageste på min linje, men både trænerne og mine medspillere tog meget hensyn til mig, de var rigtig gode til at hjælpe med at holde min kampgejst oppe hele vejen igennem, og selv når det var hårdt at følge med var de søde. Jeg har helt klart udviklet mig meget på det sportslige og fysiske plan!

Idrætsefterskole er meget mere end bare træning, turneringer og konkurrence, selvom det selvfølgelig er en stor del af det. Jeg har mødt nogle fantastiske mennesker, med samme ambitioner og interesser som mig. Jeg har, uden tvivl, fået venner for livet på kryds og tværs gennem hele landet! Her opstår fællesskabet meget hurtigere end man tror, før man ser sig om, er man en familie! Det er helt sikkert, at det er et fællesskab, du sjældent ser noget andet sted.

Fagligt lærer man meget i forhold til alt det der foregår udenfor klassen. Lærerne er mere end bare en voksen der skal undervise dig, som det ofte kan være i folkeskolen, de er der jo hele tiden, på den måde lærer man hinanden meget bedre at kende og får mere ud af det i timerne. Hvis det både bliver for meget med turneringer, opgaver fra andre lærer og problemer hjemme er de gode til at hjælpe en. Hvis du prøver at blive væk fra undervisningen, henter en af dine venner dig, men det sjove er at det overhovedet ikke er aktuelt. Selv ikke når det er mørkt og koldt vil du blive i sengen hele dagen, for så går du glip af alt det sjove! I 10. kl. har jeg lært meget på specielle punkter, da man deles op i nogle fag efter niveau så alle får det bedste ud af det.

Det specielle ved Hjemly er stemningen, håbet og kampgejsten! Stedet bliver bare noget helt specielt for én. Det er alt det gode samlet på ét sted. Året er gået alt for hurtigt, men oplevelserne og udbyttet svarer til meget mere end blot ét år! Det har givet mig meget mere end jeg ville have troet, jeg ser anderledes på flere ting, jeg er blevet bedre til at kæmpe, jeg er blevet mere tolerant, og jeg er blevet mere moden! Jeg tror de fleste har det på den måde.

Mette Andresen

Årgang 10/11 – Basketballlinjen

Efterskole har givet mig venner for livet

Jeg gik på Hjemly 10/11, og jeg kunne ikke have drømt om et bedre år. Jeg valgte at gå på efterskole, da min folkeskole begyndte at give min klasse vikarer i 6 fag i et år, og så derefter splitte os ind i de andre klasser i overgangen. Jeg valgte Hjemly fordi det var den eneste efterskole, hvor jeg kunne komme til at spille basketball en sport jeg elsker at spille hver dag. Jeg udviklede mig utroligt meget sportsligt, men allermest personligt. Jeg lærte at omgås folk på en hel ny måde, som har gjort skiftet fra folkeskole til gymnasium meget nemmere.

Jeg fik også et langt højere gennemsnit på Hjemly, end jeg tidligere havde fået. Sidst vil jeg bare sige, efterskole har givet mig venner for livet. Venner som jeg i den normale verden aldrig ville have snakket med. I vil ikke fortryde ikke at gå på efterskole, for I vil aldrig vide hvad I er gået glip af, men I vil prise jer selv lykkelige for at vælge efterskole – det år jeg fik, vil aldrig kunne erstattes.

Sebastian Jørgensen

Årgang 10/11 – Basketballlinjen

Hjemly, er den bedste beslutning jeg nogensinde har taget

Jeg valgte Hjemly, på grund af deres basketball program. Jeg vidste selvfølgelig godt at skolen og det sociale også var en del af et efterskoleår, men mine prioriteter lå på basketball. Min store passion er basketball, og træningen man får på Hjemly er guld værd. En rutineret trænerstabel og med træninger hver dag, så er det stedet, hvis du vil udvikle dig som spiller. Det gode ved Hjemly er, at skolen og det sociale falder perfekt i sammen med sporten.

Jeg spillede for Hjemlys ”red team”, som er skolens førstehold i basketball. Vi havde masser af møder, og ekstra træninger. Alligevel havde jeg tid til det sociale, afslapning og skolen. Især fordi at mine holdkammerater var nogle af mine absolutte bedste venner, så det sociale samvær kunne sagtens foregå i hallen. Det sammenhold man skaber sammen med venner, er selvfølgelig ubeskriveligt og fantastisk, men det sammenhold jeg havde med red team var på en anden måde.

Så man skaber så mange forskellige venskaber, og jeg sætter lige stor pris på de to forskellige venskaber. Også på tværs af linjerne. Jeg har fået så meget ud af at gå på Hjemly. Jeg har udviklet mig meget som basketballspiller. Jeg er oppe på et helt andet niveau nu, end det jeg startede på inden Hjemly. Jeg er blevet meget mentalt stærkere på og udenfor banen, da der også er stor fokus på mental træning på Hjemly. Jeg har fået massere af gode venskaber, og en kæreste. Man kan sige at jeg har fået det optimale ud af mit år, og det ved jeg at der er rigtig mange andre der også fik. Jeg kan ikke andet end at anbefale Hjemly!

Skal du være den næstE elev i Wall of fame?

Så kan du tilmelde dig Hjemly Idrætsefterskole!

Tilmeld dig skolen her

Du kan også prøve Hjemly Idrætsefterskole gennem vores Hjemly-camp.

Tilmeld dig campen her

 

Du kan også læse mere om vores linjer her:

Dans Fællesskab

Løb Fællesskab

Badminton Fællesskab

Håndbold Fællesskab

Basketball Fællesskab

Fodbold Fællesskab