Kostpolitiken

“One of the hardest things for a ball player to do is to accept his role”

– Scottie Pippen

Sund mad og sport hører sammen

For at kunne præstere bedst muligt på banen skal du spise både sund og lækker mad. Det, vi propper i munden, har stor betydning for, hvordan vi har det – både fysisk og psykisk.

Menuen på Hjemly Idrætsefterskole understøtter de mange fysiske aktiviteter og giver dig:

  • energi til de mange timer på banen
  • næring, mineraler og vitaminer, der støtter dig, mens du stadig vokser
  • lyst og glæde til at leve livet

Maden er ikke bare sund på Hjemly. Den smager også godt, fordi vi bruger friske råvarer og så vidt muligt laver maden fra bunden. Vi har hele tiden skiftende menuer, som vi varierer med både kødretter, fiskeretter og vegetarretter hver uge. Derudover har vi stor fokus på økologi og bæredygtighed, og samtidig er det vigtigt for os at støtte nærmiljøet og handle lokalt. Vi bruger velsmagende mælkeprodukter med lavt fedtindhold.

Hver dag er der nybagt brød, frisk frugt, mange forskellige grøntsager ris og pasta i mange variationer. Menuerne spænder bredt og byder på alt fra mormormad til mad der er inspireret af andre landes madkultur.

Har du særlige kosthensyn, som laktosefri og glutenfri kost, tilpasser vi også maden herefter.

Mere end bare god mad

Kosten giver ikke bare brændstof til kroppen. For os handler maden også om fællesskab og samvær. Vi spiser ikke kun dagens tre måltider sammen, vi er også sammen om at lave maden.

I løbet af året får eleverne tildelt en køkkenuge, hvor de lærer om grundlæggende madlavning, hygiejne, samt tilberedning og sammensætning af sund og lækker mad.

Så er der serveret
Sådan her præsenterede en elev den aftensmad, han selv havde været med til at lave – med et lille digt:

”God aften alle!

Jeg har glædet mig til at præsentere dagens mad,

så åben jeres ører som jeg vil præsentere disse fad,

Vi skal ha karry gullash med oksekød,

og ved siden af kan du få en skive brød,

der er salat buffet med peanuts og ananas,

kokos og rosiner det er lige helt tilpas

Til alle mine vegetarer er der tofu strudel med grøntsager,

bon appetit jeg håber maden jer velbehager.”

– Søren Depenau

Og så er vi super glade og stolte over vores elitesmiley – se hele rapporten her:

Egenkontrol

Kostpolitik

Vi arbejder miljøbevidst med alt fra råvarer, indkøb og produkter til tilberedning, affald og rengøring