Fra mesterskab i Sverige til Hjemly Idrætsefterskole

08. august, 2019

Fra mesterskab i Sverige til Hjemly Idrætsefterskole

Efter en flot 4-0 sejr i de uofficielle klubmesterskaber i fodbold, venter et år på Hjemly Idrætsefterskole for Odense Q’s anfører, Josefine Lie Ladegourdie.

Der var kamp til stregen, da 1800 fodboldhold fra forskellige årgange mødte op til det uofficielle ungdomsverdensmesterskab for klubhold, Gothie Cup, i Sverige. Det var dog pigerne fra Odense Q, der løb med førstepladsen i U15 rækken, efter de slog svenske Boo FF med 4-0.

Anfører, Josefine Lie Ladegourdie, spillede en central rolle i kampen om finalesejren, der ikke kun fik æren af at score, men også blev kåret til kampens spiller.

"Det var en kæmpe oplevelse at få lov at spille på sådan et stort stadion og på sådan en god bane. Og sejren har givet mig endnu mere blod på tanden", fortæller Josefine i et interview på Gamla Ullevi Stadion.

Og netop blodet på tanden er en medvirkende faktor, for hvordan det kommende år kommer til at udspille sig for Josefine. Hun er nemlig lige begyndt på Hjemly Idrætsefterskole, hvor hun udover almindelig skolegang, skal træne til at blive en endnu bedre fodboldspiller.

"Vi skal træne fem-seks gange om ugen, og vores træner er selv tidligere landsholdsspiller, så jeg håber, det kan gøre mig endnu bedre", siger hun.

Selvom et år på efterskole også betyder, at hun vinker farvel til Odense Q, håber hun, at hun en dag kan vende tilbage og spille i 3F ligaen og senere komme til udlandet som professionel. Derudover har hun også ambitioner om en dag at hoppe i landsholdstrøjen.