Når hjem er et andet sted

30. oktober, 2019

Når hjem er et andet sted

"Når hjem er et andet sted" er titlen på den opgave, vores elev Sofie Brejnholt Eriksen skrev, da klassen skulle skrive en åben opgave i en dansktime. Opgaven handler om Hjemly, og den har vi fået lov at dele med jer.

 

Når hjem er et andet sted

Af Sofie Brejnholt Eriksen

 

Et år er 365 dage. Et år er lang tid. Nu er der snart gået 3 måneder siden begyndelsen på et spektakulært nyt eventyr. Dette er fortællingen indtil videre.

Sommer bliver til efterår. Timerne svæver forbi. Timer bliver til måneder. Efterårets kolde luft banker på døren. Vejret bliver koldere udenfor, og man kan hygge med te og kaffe rundt omkring i de hyggelige kroge på efterskolen. Der bliver tændt lys i vinduerne, og hele skolen summer af liv.

Når man træder ud ad en dør, og den kolde luft bider en i kinderne. Da vender man hovedet mod den stjernefyldte himmel, og tanken om ens venner derhjemme dukker kortvarigt op, der kan man godt blive en smule nostalgisk, og længes efter de gode gamle dage.

Det er underligt for nu tager det 10 sekunder at gå i skole. Når dagen er omme, forlader man ikke skolen, men bliver her. Vi er på en måde hjemme hele tiden.

Overgangen fra at være hjemme til at være på Hjemly søndag aften kan godt være svær. Men når man møder de kendte ansigter. Og de smiler til en på tværs af rummet. Smiler man tilbage. Smilet det er den mindste afstand imellem to mennesker, og glæden den smitter, synes jeg. Da er tanken om ”hjem” pludselig vendt rundt. For mig er Hjemly blevet lig med hjem.

Følelsen af at gå på stien af minder som vi allerede har skabt igennem de sidste 3 måneder, alle ansigterne, alle oplevelserne, alle smilene, og alle de gode stunder. Jeg glæder mig til at kunne kigge tilbage på minderne og føle historiens vingesus.

Om lidt når året går på hæld, og julens favntag omfavner en. Er jeg sikker på at alle Hjemly-eleverne kommer til at savne de alt for tidlige morgener, træningerne og sidst men ikke mindst menneskerne omkring en.

Der vil komme gode dage. Der vil komme dårlige dage. Men de bedste dage er uden tvivl på Hjemly.