Hjemly Runners’ High

Vil du være en del af et spændende og motiverende løbefællesskab? Vil du forbedre dine personlige rekorder, eller måske bare lære at løbe 5 kilometer? I så fald er vores løbelinje ’’Hjemly Runners’ High’’ noget for dig.

 

Hjemly Runners’ high er for alle elever, der finder glæde ved at løbe. Vi kan og vil udfordre både eliteløbere og løbere, der først lige er begyndt, sådan så der er plads til alle. Vores løbelinje er for alle elever, der vil træne struktureret i fællesskab med ligesindede og er ambitiøse i forhold til at forbedre deres træning og dermed resultater.

Ideen til løbelinjen kom, da OL deltager Anna Emilie Møller var elev på Hjemly for fire år siden. Her trænede hun målrettet i Hjemly’s perfekte naturomgivelser og blev Danmarks største kvindelige løbetalent.

Inspireret af Anna og hendes resultater udviklede vi vores løbelinje med en satsning på målrettet træning af løbere i et ambitiøst samarbejde med Hechmann Mikkeller Racing Club, bedre kendt som HMRC. HMRC er et banebrydende nystartet løbeprojekt (sat i værk af øl producenten Mikkeller) med henblik på at skabe bedre omgivelser for løbere i det danske løbemiljø. Dette med et udpræget fokus på at fremme eliten i Danmark.

 

Træningen

Vi træner fem gange om ugen – variereret og sæsonplanlagt træning, der f.eks. inkluderer:

  • Cross Country/trail
  • Bane/track
  • Veje/stier
  • Orienteringsløb
  • Styrketræning

Du får på Hjemly masser af muligheder for at forbedre dine evner indenfor løb og finde frem til de distancer, som skal være dine favoritter. Samtidig hjælper vi dig også med at tage de svære valg i forhold til, hvor meget løb skal fylde i din fritid.

HMRC’s træningen bliver varetaget af Claus Hechmann, som ligeledes bidrager til at Hjemlys unge løbere optimerer træningen i form af tests og sparring. Claus er med sin bog ’’Løb Som Eliten’’ velkendt for sin træningsfilosofi, som er implementeret på vores løbelinje. Træningsfilosofien bygger på et mere langsigtet grundtræningsprincip, som vil hjælpe de unge med at få et godt grundlag for deres fremtid og tilvænning til løb.

 

 

“Don’t run with your legs, run with your heart”

– Dean Karnazes

Trænerne

Linjens træning varetages af skolens egne lærere, samt ugentlig deltagelse og coaching fra eliteløbere fra det danske løbemiljø.

Skolens lærere er Jesper Madsen og Rud Nielsen, som begge er træneruddannet hos HMRC træner – Claus Hechmann.

Deltidslærere vil være HMRC atleterne Asser Vittrup Nielsen og Asmund Biesbjerg, samt andre løbere fra det danske løbemiljø. Asser og Asmund er begge vant til at udarbejde træningsplaner for løbere og vil dermed i tæt samtale med eleverne kunne hjælpe med at optimere træningen.

 

Vi tilbyder også …

Løb og konkurrencer

For at teste om træning giver bonus, vil vi deltage i en del løb – Både hele linjen sammen, samt andre løb med kun udvalgte eller interesserede elever. Det vil dreje sig om mindre lokale løb samt større løb, som Hjemly har tradition for at deltage i. I skoleåret 2018/19 deltager vi alle i DHL-stafet, Marselisløbet, Eremitageløbet, Efterskolernes DM i 10 km og Lillebælt halvmaraton.

Vi regner med at tilmelde os til løb ca. 1 gang om måneden, hvor linjens elever og trænere er med til at beslutte hvilke.

Lejrture

Linjens lejrskole går til Club la Santa, hvor vi i ugens løb benytter centrets træningsfaciliteter på samme vis som en masse andre løbere. Vi vil selvfølgelig have fokus på løb og mountainbike. Vi vil få flotte naturoplevelser, anden sport og lidt kulturelle oplevelser med hjem fra lejrskolen også

I januar tager hele skolen på fælles skitur til Østrig og Italien, og du er således på tur med de andre idrætslinjer på efterskolen.

Egen fysioterapeut

Selv om du er i god form, og vi doserer din træningen fornuftigt, så kan du rammes af skader i kortere perioder. Vi har derfor vores egen fysioterapeut, som kan hjælpe dig med at komme bedst mulig gennem et skadesforløb samt holde dig frisk, når det hele kører.

Vi har endvidere et samarbejde med Kaiser Sport og Ortopædi omkring skadesforebyggende træning.