Hjemly Dance
– Hjemlys danselinje

Hjemly Dance er navnet på Hjemlys danselinje. Linjen er for alle som ønsker at videreudvikle deres dansekompetencer, og få en bredere forståelse af dansens verden, og samtidig blive en del af et efterskoleliv med et helt unikt fællesskab.

 

Hvis du vælger Hjemly Dance, får du muligheden for at dyrke dans 5 gange om ugen, og du vil herigennem tilegne dig viden om de sociale, fysiske, tekniske og tidsmæssige krav, der skal til for evt. at tage skridtet videre til en hverdag med dansen som mulig levevej.

Under træningen får du oplevelsen af fællesskab og glæde i vores team-samarbejde, når vi arbejder frem mod shows, performances og konkurrencer.

 

Træningen

Vi lader mange forskellige stilarter indenfor dansens verden præge vores danselinje. Vi har en basiskerne, som vi arbejder ud fra, som er hiphop/street, heels og ballet. Herudover kan du, som elev, være med til at præge hvilken retning danselinjen ellers kan bevæge sig i, som f.eks. moderne, floorwork eller noget helt tredje. Vi vil gerne skræddersy et godt efterskoleår, hvor dansen er i højsæde, og det har DU indflydelse på!

Vi vil gerne møde eleverne, hvor de kan udvikle sig mest. Derfor vil nogle træninger i løbet af året være inddelt efter niveau, så den enkelte elev kan udvikle sig til nærmeste zone. Danselinjen er til for den enkelte elev ift. udvikling i sit eget tempo.

Fællesskabet er den primære værdi, og mange træningspas vil have fokus på, at vi er en efterskole og skal opvise som et helt hold, hvor vi står sammen.

I årets løb vil vi lave workshops med forskellige stilarter og derfra pille elementer ud til en eller flere store koreografier.

 

 

“It takes time to get a dance right, to create something memorable”

– Fred Astaire

Trænerne

Linjens træning varetages af skolens egne lærere – den dynamiske duo bestående af Frederik Hartvig og Samira Høyer Vinter Wolgast.

Frederik Hartvig
Frederik har danset, siden han var tre år gammel. Han er tidligere konkurrencedanser i hiphop og pokalskabet indeholder bl.a. VM- og EM-guld og utallige DM-guld. Han har også stiftet bekendtskab med moderne/jazz/funk. Han har senere hen fået en 2. plads i CCC (Copenhagen Choreography Contest). Han har undervist siden han var 13 år gammel og har derfor en masse erfaring i den boldgade også. Ydermere har Frederik en kandidat i Idræt & Sundhed fra SDU.

Samira Høyer Vinter Wolgast
Hendes dansekarriere startede allerede som barn, hvor hun begyndte til ballet. Siden har passionen for dans udviklet sig til flere genrer, og hun underviser i dag i stilarter som House, Heels, Moderne og Ballet, samt hendes hjertebarn Burlesque. Samira er tidligere Danmarksmester i Funk 2 år i træk, og derudover er hun også danser for KNA Connected.

Udover Frederik og Samira vil du i skoleårets løb møde diverse gæstelærere, som vi henter ind som ekstra inspiration og til at give et andet input til skoleårets plan.

 

 

 

Vi tilbyder også …

Konkurrencer

Vi deltager i årets løb i diverse dansekonkurrencer, såsom Efterskole DM, Kaufmann Cup, Danmark Danser, UDO, HHI og HHU.

Lejrture

Danselinjens lejrskole går i foråret til New York (merpris 5.500 kr.). Her skal vi bl.a. danse på studios, se forestillinger, samt besøge et college og opleve, hvordan det er at være elev i USA.

I januar tager hele skolen på fælles skitur til Østrig og Italien, og du er således også på tur med de andre idrætslinjer på efterskolen.

Egen fysioterapeut

Selv om du er i god form, og vi doserer træningen fornuftigt, så kan du rammes af skader i kortere perioder. Vi har derfor vores egen fysioterapeut, som kan hjælpe dig med at komme bedst mulig gennem et skadesforløb samt holde dig frisk, når det hele kører.

Vi har endvidere et samarbejde med Kaiser Sport og Ortopædi omkring skadesforebyggende træning.