Håndboldefterskole med træning på højt niveau

Når du går på Hjemly Idrætsefterskole, arbejder du med dit talent i håndbold alle ugens fem dage, så du kommer i maksimal form og styrker alle dine færdigheder håndboldmæssigt.

 

Hvis du skal lykkes med din sport på Hjemly Idrætsefterskole, er det vigtigt, at du helt frem til skolestarten hjemme har været aktiv deltager i en håndboldklub. Du skal altså være vant til at gå til håndboldtræning mindst to-tre gange om ugen og virkelig have lyst til at forbedre dine kompetencer inden for håndbold.

Du skal også holde dig i gang fysisk i sommerferien helt frem til starten af skoleåret for at undgå skader, og dermed ikke skal sidde og kigge på kammeraterne fra bænken i timerne.

 

Træningen

Træningen foregår normalt i 2 haller samt motionsrummet. Vi har inddelt vores håndboldtræning i tre hovedemner:

  • Individuel teknisk træning
  • Taktisk træning og spilforståelse for håndbold
  • Fysisk træning samt skadeforebyggende træning

Du kan på håndboldlinjen gennemføre et til to af DHF´s trænerkurser i håndbold som en del af undervisningen.

 

“Din største konkurrent er dig selv”

– Anja Andersen

Trænerne

Vores faste trænere på håndboldlinjen er Steen Hessellund Povlsen og Lars Hedegaard.

Steen har tidligere selv spillet håndbold på højeste niveau. I mange år har han trænet forskellige ungdoms- og seniorhold, og taget DHF-elitetrænerkursus i håndbold. Steen underviser også i dansk og tysk på efterskolen.

Lars har i alle sine år som lærer på efterskolen arbejdet med håndbold og trænet ungdomshold på Fyn. Udover håndbold underviser Lars også i dansk og tysk på efterskolen.

Et par gange om ugen suppleres træningen med Christian Povlsen, der læser idræt og sundhed på SDU med fokus på eliteidræt og talentudvikling. Derudover spiller han håndbold for Faaborg i 2 div.

Vi har ligeledes en målmandstræner tilknyttet.

 

Vi tilbyder også …

Turneringer og kampe

Selvom vi spiller håndbold på en efterskole, spiller vi også med i klubturneringen. Vores 1. hold deltager i turneringen under FHF, hvor vi spiller med i 1. eller 2. division i håndbold. Vi deltager også i skoleligaen i håndbold og turneringer med andre efterskoler.

I løbet af året tager vi ofte ud og ser håndbold på højeste niveau (liga, EM, VM) som tilskuer eller laver andre ture ud af huset, der på den ene eller anden måde handler om håndbold.

Lejrture

Håndboldlinjens lejrskole går i marts 2019 til Barcelona.

I januar tager hele skolen på fælles skitur til Østrig og Italien, og du er således på tur med de andre idrætslinjer på efterskolen.

Egen fysioterapeut

Selv om du er i god form, og vi doserer din træningen fornuftigt, så kan du rammes af skader i kortere perioder. Vi har derfor vores egen fysioterapeut, som kan hjælpe dig med at komme bedst mulig gennem et skadesforløb samt holde dig frisk, når det hele kører.

Vi har endvidere et samarbejde med Kaiser Sport og Ortopædi omkring skadesforebyggende træning.