Håndboldefterskole med træning på højt niveau

Når du går på Hjemly Idrætsefterskole, arbejder du med dit talent i håndbold alle ugens fem dage, så du kommer i maksimal form og styrker alle dine færdigheder håndboldmæssigt.

 

Hvis du skal lykkes med din sport på Hjemly Idrætsefterskole, er det vigtigt, at du helt frem til skolestarten hjemme har været aktiv deltager i en håndboldklub. Du skal altså være vant til at gå til håndbold mindst to-tre gange om ugen og virkelig have lyst til at forbedre dine kompetencer inden for håndbold.

Du skal også holde dig i gang fysisk i sommerferien helt frem til starten af skoleåret for at undgå skader, og dermed ikke skal sidde og kigge på kammeraterne fra bænken i timerne.

 

Træningen

Træningen foregår normalt i 2 haller samt motionsrummet. Vi har inddelt vores håndboldtræning i tre hovedområder:

  • Individuel teknisk træning
  • Taktisk træning og spilforståelse for håndbold
  • Fysisk træning samt skadeforebyggende træning

Vi træner 5 gange i ugen. Derfor forventer vi, at du er indstillet på at arbejde med detaljer indenfor ovenstående områder.

Du kan på håndboldlinjen gennemføre et til to af DHF´s trænerkurser i håndbold som en del af undervisningen.

 

“Din største konkurrent er dig selv”

– Anja Andersen

Trænerne

Vores faste trænere på håndboldlinjen er Steen Hessellund Povlsen, Lars Hedegaard Knudsen og Morten Schwartz Pedersen.

Steen har tidligere selv spillet håndbold på højeste niveau. I mange år har han trænet forskellige ungdoms- og seniorhold, og taget DHF-elitetrænerkursus i håndbold. Steen underviser også i dansk og tysk på efterskolen.

Lars har i alle sine år som lærer på efterskolen arbejdet med håndbold og trænet ungdomshold på Fyn. Udover håndbold underviser Lars også i dansk og tysk på efterskolen.

Morten er ny håndboldlærer på Hjemly. Han har spillet håndbold i over 25 år og har bl.a. spillet om oprykning til 2. division. Ved siden af håndboldgerningen på Hjemly, er Morten ungdomstræner i TPI. Udover håndbold underviser Morten i matematik på efterskolen.

Vi har ligeledes en målmandstræner tilknyttet.

 

Vi tilbyder også …

Turneringer og kampe

I forhold til kampe for vores 1. og 2. hold bestræber vi os på, at få det bedste match for at kunne udvikle vores spillere. Derfor deltager vi enten i DHF- eller Efterskoleturneringen.

I DHF-turneringen vil vi møde klubhold, hvor vi i Efterskoleturneringen møder andre efterskoler på 1. og 2. divisionsniveau.

Uanset, hvilken turnering vi deltager i, spiller vi samme mængde eller flere kampe, som man ville gøre på et normalt klubhold.

I løbet af året tager vi ud og ser håndbold på højeste niveau (liga, EM, VM) som tilskuer eller laver andre ture ud af huset, der på den ene eller anden måde handler om håndbold.

Lejrture

Håndboldlinjens lejrskole går i foråret til Barcelona (merpris 2.000). På rejsen vil der i hverdagen være masser af sociale fællesskabsaktiviteter og kulturelle oplevelser, og i den sportslige del vil der være træning og kampe imod de lokale for alle.

I januar tager hele skolen på fælles skitur til Østrig og Italien, og du er således også på tur med de andre idrætslinjer på efterskolen.

Egen fysioterapeut

Selv om du er i god form, og vi doserer træningen fornuftigt, så kan du rammes af skader i kortere perioder. Vi har derfor vores egen fysioterapeut, som kan hjælpe dig med at komme bedst mulig gennem et skadesforløb samt holde dig frisk, når det hele kører.

Vi har endvidere et samarbejde med Kaiser Sport og Ortopædi omkring skadesforebyggende træning.

Målvogter-linje

Målvogterpositionen er en særlig vigtig position for håndboldholdet, og derfor mener vi, at det er vigtigt med specialtræning på lige netop den position.

Læs mere om linjen på linket herunder:
Bliv målvogter på Hjemly