Spil håndbold på efterskole og prøv dig af mod de bedste!

På håndboldlinjen er det de tidligere topniveauspiller Steen Hessellund Povlsen, Christian Povlsen og efterskolelærer Lars Hedegaard Knudsen, der underviser de 50 elever i håndbold.

Underviser på et højt niveau

Steen har tidligere selv spillet håndbold på højeste niveau. I mange år har han trænet forskellige ungdoms- og seniorhold, og taget DHF-elitetrænerkursus i håndbold. Steen underviser også i dansk og tysk på efterskolen.

Lars har i alle sine år som lærer på efterskolen arbejdet med håndbold og trænet håndboldhold privat på Fyn.

Et par gange om ugen suppleres træningen med Christian Povlsen, læser idræt og sundhed på SDU med fokus på talentudvikling samt spiller håndbold for Faaborg i 2 div.

Vi har ligeledes en målmandstræner tilknyttet.

 

Træning i håndbold i tre håndboldhaller

Træningen foregår normalt i 2 haller samt motionsrummet. Vi har inddelt vores håndboldtræning i tre hovedemner:

  • Individuel teknisk træning
  • Taktisk træning og spilforståelse for håndbold
  • Fysisk træning samt skadeforebyggende træning

 

Vi spiller med i klubturneringen i håndbold

Selvom vi spiller håndbold på en efterskole, spiller vi også med i klubturneringen. Vores 1. hold deltager i turneringen under FHF, hvor vi spiller med i 1. eller 2. division i håndbold. Vi deltager også i skoleligaen i håndbold og turneringer med andre efterskoler.

I løbet af året tager vi ofte ud og ser håndbold på højeste niveau (liga, EM, VM) som tilskuer eller laver andre ture ud af huset, der på den ene eller anden måde handler om håndbold.

Hvis du er U18-spiller i håndbold, skal du ved optagelsen på Hjemly Idrætsefterskole være opmærksom på, at du IKKE vil kunne spille med i turneringen under Dansk Håndbold Forbund, da vi tilmelder U16-hold. Der vil dog være mulighed for håndboldkampe i en anden turnering.

 

Få et DHF trænerkursus i håndbold på Hjemly Idrætsefterskole

Du kan på håndboldlinjen gennemføre et til to af DHF´s trænerkurser i håndbold som en del af undervisningen.

Hvis du skal lykkes med din sport på Hjemly Idrætsefterskole, er det vigtigt, at du helt frem til skolestarten hjemme har været aktiv med håndbolden i en klub. Du skal altså være vant til at gå til træning i håndbold mindst to-tre gange om ugen, og virkelig have lyst til at forbedre dine kompetencer inden for håndbold.

Du skal også holde dig i gang fysisk i sommerferien helt frem til starten af skoleåret for at undgå skader, så du ikke kommer til at sidde og kigge på kammeraterne fra bænken i timerne.

 

Egen fysioterapeut hjælper ved skader i håndbold

Selv om du er i god form kan du selvfølgelig løbe ind i kortere perioder med skader, så du ikke kan spille håndbold. På Hjemly Idrætsefterskole har vi vores egen fysioterapeut, som kan hjælpe dig bedst igennem et skadesforløb.

 

Lejerskole

Håndboldlinjens lejrskole går i marts måned til Barcelona.

 

Drømmer du om at komme på en håndbold efterskole?

Så elsker du håndbold og har lyst til at forbedre dig sammen med engagerede trænere, så vær med på håndboldlinjen på vores efterskole.

Tilmeld dig Hjemly

“Din største konkurrent er dig selv.”

– Anja Andersen