Fodboldefterskole,
der går op i fodboldtalent

Fodboldlinjen er den største af vores linjer med godt 80 elever. Når du går på Hjemly Idrætsefterskole, arbejder du med dit talent i fodbold alle ugens fem dage, så du kommer i maksimal form og styrker alle dine færdigheder fodboldmæssigt.

 

Hvis du skal lykkes med din sport på Hjemly Idrætsefterskole, er det vigtigt, at du helt frem til skolestarten hjemme har været aktiv deltager i en fodboldklub. Du skal altså være vant til at gå til fodboldtræning mindst to-tre gange om ugen og virkelig have lyst til at forbedre dine kompetencer inden for fodbold.

Du skal også holde dig i gang fysisk i sommerferien helt frem til starten af skoleåret for at undgå skader, og dermed ikke skal sidde og kigge på kammeraterne fra bænken i timerne.

Træningen

Undervisningen i fodbold indeholder individuel teknisk træning med afleveringer, tæmninger, finter/driblinger og hovedspil. Hurtigheds- og konditionstræning kombineret med taktik, spillestil og diverse systemer.

Træningen er kønsopdelt og består således af drengehold og pigehold. Vi træner udendørs hele året og supplerer med indendørstræning. Om vinteren foregår træningen i fodbold udendørs på kunstgræs.

Læs om spillestilen på Hjemly Fodboldlinje her.

“i learned all about life with a ball at my feet. ”

-Ronaldinho

Trænerne

På fodboldlinjen er det tidligere liga- og landsholdsspillere med træneruddannelser, der står for træningen. De har alle stor erfaring med træning af unge, ambitiøse talenter, og fodboldlinjen på vores efterskole, er en god mulighed for at få testet af, hvor langt dit fodboldtalent rækker.

Trænere for drengene
Julian Johnsson har 415 professionelle kampe på CV’et i fire forskellige lande, samt 62 A-landskampe for Færøerne. Julian har en A-træner licens og har været cheftræner på Færøerne og i Svendborg.

Michael Christiansen måtte i en tidlig alder indstille den aktive fodboldkarriere og tog i stedet relevante DBU-uddannelser og fortsatte som fodboldtræner. Michael har været fodboldlærer på efterskolen siden 1999 og gjort Hjemly Idrætsefterskole til en fodboldefterskole med træning af høj kvalitet. Sideløbende har han været træner i flere fynske fodboldklubber.

Ole Pedersen var som spiller kendt for sine mange mål og har blandt andet spillet Superliga-fodbold i OB, hvor han var topscorer i Superligaen i første halvår. Efter endt spillerkarriere har Ole trænet et par hold i 2. division, og har også fået A-trænerlicens som fodboldtræner.

Trænere for pigerne
Merete Pedersen har en masse fodbolderfaring, et utal af landskampe og tre år som professionel i Italien. Meretes professionelle erfaring i fodbold gør, at vi kan tilbyde en meget intensiv træning for ambitiøse fodboldpiger.

Britta Brink Olsen er aktiv i 3F-ligaen, hvor hun spiller for Kolding. Hun har 33 ungdomslandskampe på CV’et samt en træneruddannelse.

Derudover kommer Rene Hansen og træner vores målmænd 1-2 gange om ugen.

Vi tilbyder også …

Turneringer og kampe

Vi deltager i efterskoleturneringen, og de bedste drenge- og pigehold deltager ligeledes i skoleligaen.

Da vi ikke deltager i turneringer under DBU, så har du mulighed for at hjælpe din fodboldklub derhjemme ved at spille fodboldkampe med dem, mens du går på Hjemly.

Lejrture

Fodboldpigernes lejrskoletur går i foråret 2019 til Florida (merpris 4.000 kr.). Turen byder bl.a. på diverse skolesøg med træning og kampe, og vi vil også overvære en træning på University of Central Florida/Orlando Pride. Inden turen går hjem, skal vi selvfølgelig også lige et smut forbi Universal Studios.

Fodbolddrengenes lejerskoletur i foråret går i 2019 til Milano. På rejsen vil der i hverdagen være masser af sociale fællesskabsaktiviteter, og i den sportslige del vil der være træning og kampe imod de lokale for alle. Vi skal også ind og se serie A kamp samt på en dagstur til Venedig, Verona og Milano for at opleve kulturelle seværdigheder

I 2020 går fodbolddrengenes lejrskoletur til Barcelona (merpris 2.000 kr.).

I januar tager hele skolen på fælles skitur til Østrig og Italien, og du er således på tur med de andre idrætslinjer på efterskolen.

Egen fysioterapeut

Selv om du er i god form, og vi doserer din træningen fornuftigt, så kan du rammes af skader i kortere perioder. Vi har derfor vores egen fysioterapeut, som kan hjælpe dig med at komme bedst mulig gennem et skadesforløb samt holde dig frisk, når det hele kører.

Vi har endvidere et samarbejde med Kaiser Sport og Ortopædi omkring skadesforebyggende træning.