Fodboldefterskole,
der går op i fodboldtalent

Fodboldlinjen er den største af vores linjer med godt 80 elever. Når du går på Hjemly Idrætsefterskole, arbejder du med dit talent i fodbold alle ugens fem dage, så du kommer i maksimal form og styrker alle dine færdigheder fodboldmæssigt.

 

Hvis du skal lykkes med din sport på Hjemly Idrætsefterskole, er det vigtigt, at du helt frem til skolestarten hjemme har været aktiv deltager i en fodboldklub. Du skal altså være vant til at gå til fodboldtræning mindst to-tre gange om ugen og virkelig have lyst til at forbedre dine kompetencer inden for fodbold.

Du skal også holde dig i gang fysisk i sommerferien helt frem til starten af skoleåret for at undgå skader, og dermed ikke skal sidde og kigge på kammeraterne fra bænken i timerne.

Træningen

Undervisningen i fodbold indeholder individuel teknisk træning med afleveringer, tæmninger, finter/driblinger og hovedspil. Hurtigheds- og konditionstræning kombineret med taktik, spillestil og diverse systemer.

Træningen er kønsopdelt og består således af drengehold og pigehold. Vi træner udendørs hele året og supplerer med indendørstræning. Om vinteren foregår træningen i fodbold udendørs på kunstgræs.

Læs om spillestilen på Hjemly Fodboldlinje her.

“i learned all about life with a ball at my feet. ”

-Ronaldinho

Trænerne

På fodboldlinjen er det blandt andet tidligere liga- og landsholdsspillere med træneruddannelser, der står for træningen. De har alle stor erfaring med træning af unge, ambitiøse talenter, og fodboldlinjen på vores efterskole, er en god mulighed for at få testet af, hvor langt dit fodboldtalent rækker.

 

Trænere for drengene

Ole Pedersen var som spiller kendt for sine mange mål og har blandt andet spillet Superliga-fodbold i OB og B1913, hvor han var topscorer i Superligaen i en halvsæson. Efter endt spillerkarriere har Ole trænet et par hold i 2. division, og har også fået A-trænerlicens som fodboldtræner.

Stefan Højborg Nielsen er, ved siden af jobbet på Hjemly, sportschef i Dalum IF, hvor han er leder af seniorafdelingen, der både har et hold i 3. division og Fynsserien. Tidligere har han også været talentchef i klubben, hvor han har bygget klubbens talentmiljø op fra bunden og har opsat de strategiske, organisatoriske og sportslige rammer fra ledelsesplan og helt ned til det enkelte hold og den enkelte spiller. Han har også haft en lang periode som træner, hvor han bl.a. har trænet klubbens U19-hold, da de spillede i 2. division.

 

Trænere for pigerne

Merete Pedersen har en masse fodbolderfaring. Hun har spillet 136 A-landskampe, hvor det er blevet til hele 65 fuldtræffere. Derudover har hun spillet tre år som professionel i Italien, samt et år i den tyske Bundesliga. Meretes professionelle erfaring i fodbold gør, at vi kan tilbyde en meget intensiv træning for ambitiøse fodboldpiger.

Britta Brink Olsen er aktiv i 3F-ligaen, hvor hun spiller for Kolding. Hun har 33 ungdomslandskampe på CV’et samt en træneruddannelse.

Derudover kommer Rene Hansen og træner vores målmænd 1-2 gange om ugen.

Vi tilbyder også …

Turneringer og kampe

Vi deltager i efterskoleturneringen, og vores bedste drengehold og begge vores pigehold deltager ligeledes i skoleligaen.

Da vi ikke deltager i turneringer under DBU, så har du mulighed for at hjælpe din fodboldklub derhjemme ved at spille fodboldkampe med dem, mens du går på Hjemly.

Lejrture

Fodboldpigernes lejrskoletur går i foråret til Florida (merpris 5.500 kr.). Turen byder bl.a. på diverse skolebesøg med træning og venskabskampe. Inden turen går hjem, skal vi selvfølgelig også lige et smut forbi Miami Beach, shoppe og se alligatorer!

Fodbolddrengenes lejerskoletur går i foråret til Barcelona (merpris 2.000 kr.). På rejsen vil der i hverdagen være masser af sociale fællesskabsaktiviteter og kulturelle oplevelser, og i den sportslige del vil der være træning og kampe imod de lokale for alle.

I januar tager hele skolen på fælles skitur til Østrig og Italien, og du er således også på tur med de andre idrætslinjer på efterskolen.

Egen fysioterapeut

Selv om du er i god form, og vi doserer træningen fornuftigt, så kan du rammes af skader i kortere perioder. Vi har derfor vores egen fysioterapeut, som kan hjælpe dig med at komme bedst mulig gennem et skadesforløb samt holde dig frisk, når det hele kører.

Vi har endvidere et samarbejde med Kaiser Sport og Ortopædi omkring skadesforebyggende træning.

Målmandslinje

Målmandspositionen er en særlig vigtig position for fodboldholdet, og derfor mener vi, at det er vigtigt med specialtræning på lige netop den position.

Læs mere om linjen på linket herunder:
Bliv målmand på Hjemly