Basketballefterskole med træning på højt niveau

Når du går på Hjemly Idrætsefterskole, arbejder du med dit talent i basketball alle ugens fem dage, så du kommer i maksimal form og styrker alle dine færdigheder indenfor basketball. Samtidig hjælper vi dig med at tage de svære valg i forhold til, hvor meget idrætten skal fylde i din fritid.

 

Basketball-linjen er for både drenge og piger, men hvis du skal lykkes med din sport på Hjemly Idrætsefterskole, er det vigtigt, at du helt frem til skolestarten hjemme har været aktiv deltager i en basketballklub. Du skal altså være vant til at gå til basketballtræning mindst to-tre gange om ugen og virkelig have lyst til at forbedre dine kompetencer inden for basket.

Du skal også holde dig i gang fysisk i sommerferien helt frem til starten af skoleåret for at undgå skader, og dermed ikke skal sidde og kigge på kammeraterne fra bænken i timerne.

Træningen

På Hjemly træner vi alle hverdage, og du vil således komme til at spille basketball minimum fem dage om ugen. Træningerne er nogle gange kønsopdelt, andre gange er de ikke – f.eks. når vi træner fundamentals. Linjetimerne består af:

  • teknisk/taktisk træning
  • fysisk træning
  • springtræning
  • mental træning
  • individuel træning med fundamentals som nøgleord, og træningen vil blive tilpasset netop dit niveau.

Du får også mulighed for at deltage i ekstra individuel træning. F.eks. er der morgentræning tirsdag og torsdag.

Se, hvordan vi træner her

 

“Practice like you’ve never won. Play like you’ve never lost”

– Michael Jordan

Trænerne

Vores faste trænere på basketball-linjen er Martin Mariegaard og Raphael Silva.

Martin  har gennem årene gjort det godt i basketball-ligaen herhjemme. Han har spillet 3 år i Bakken Bears, inden han kom til Svendborg Rabbits, hvor han spillede i 11 år, og de sidste 3-4 år fungerede han samtidig som assistenttræner, inden han lagde skoene på hylden i 2013. Martin har været en del af trænerteamet på Hjemly siden sommeren 2010.

Raphael har coachet basketball i bl.a. Spanien, Italien, Island og Luxemborg. I Danmark har Raphael coachet 1. division mænd og liga kvinder, og har været med på Hjemly siden foråret 2017.

Gæsteundervisere fra Svendborg Rabbits
Vi følger “Svendborg Rabbits” tæt.  Vi er med til flere hjemmekampe, og vi bruger enkelte af spillerne som gæsteundervisere i den daglige træning.

 

Vi tilbyder også …

Turneringer og kampe

I skoleåret 2021/22 deltager vores drengehold i U17 Herrer landsdækkende og U17 A-rækken. Vores pigehold spiller i den landsdækkende U17 damerække (A-rækken).

Lejrture

Basketball-linjen tager hvert år til USA på lejrskole (merpris 5.500 kr.). Vi besøger seks high schools, som vi spiller kampe imod. Vi går i skole og overnatter hos familierne. En unik mulighed for at opleve livet som baskeballspiller på high school i USA.

Derudover tager vi på en 3-dages tur til Sverige, hvor vi deltager i enten Lundaspelen eller Göteborg Basketball Festival.

I januar tager hele skolen på fælles skitur til Østrig og Italien, og du er således også på tur med de andre idrætslinjer på efterskolen.

Egen fysioterapeut

Selv om du er i god form, og vi doserer træningen fornuftigt, så kan du rammes af skader i kortere perioder. Vi har derfor vores egen fysioterapeut, som kan hjælpe dig med at komme bedst mulig gennem et skadesforløb samt holde dig frisk, når det hele kører.

Vi har endvidere et samarbejde med Kaiser Sport og Ortopædi omkring skadesforebyggende træning.