Badminton

Badminton

Efterskole med målrettet badmintontræning og professionelle trænere

Linjens faste lærere er Jakob Toft og Thomas Kjær

 

Jakob Toft er ny badmintonlærer på Hjemly fra august ’16. Vi er rigtig glade for at have ansat Jakob Toft, som ny lærer på skolen.
Jakob skal, sammen med vores anden badmintonlærer Thomas Kjær, sørge for at vores badmintonelever får en fantastisk udvikling i løbet af deres efterskoleår hos os.
Jakob er uddannet elitetræner på Danmarks Trænerskole Aalborg, Diplomtræner hos Danmarks Idrætsforbund samt Team Danmark Talenttræner. Har desuden gennemgået en række andre korterevarende trænerkurser heriblandt Team Danmarks Talenttræneruddannelse.

Han har arbejdet som professionel badmintontræner siden 1996, bl.a. som sportschef i Esbjerg ESG Badmintonklub (1998-2012) og som dansk ungdomslandstræner for U15 og U17 i perioden 2003-2007. Pt. er han ungdomscheftræner i Odense BK (siden august 2012) og har været badmintontræner på SINE (siden august 2013) samt coach på OBK’s Badmintonligahold.
Han har desuden været ansat som herresingletræner og assistenttræner på Badminton Academy Odense i perioden august 2012-juli 2015.
Han underviser desuden på forskellige træneruddannelser for både Badminton Europe, Badminton Danmark og DGI Badminton samt medvirkende til udarbejdelse af undervisningsmaterialer for DGI Badminton.

Thomas Kjær har både spillet og været træner i Nr. Broby og Dragør og har spillet semiprofessionelt i Stuttgart i et par år efter sin læreruddannelse. Thomas underviser endvidere i tysk og er kursusinstruktør for Badminton Danmark.

Jakob og Thomas har været med til at gøre Hjemly Idrætsefterskole til en seriøs badmintonefterskole, hvor vi går op i den enkeltes elevs talent og udvikling.

En badmintontræning hvor du når dine mål

Til alle de daglige træningspas kører vi 10 kilometer til Nr. Broby Hallen, hvor badmintonlinjen har sine timer. Undervisningen i badminton indeholder alt fra teknisk træning, taktik og kamptræning til hurtighed, styrke, kondition foruden coaching og trænerkursus.

At sætte sig et mål

Mental forberedelse og det at sætte sig mål og arbejde for dem er også en del af undervisningen i badminton. Vi deltager i badmintonturneringer med andre skoler, ligesom du som badmintonspiller på vores efterskole bliver tilmeldt både individuelle turneringer og holdturneringer. En stor del af din fritid kommer også til at gå med at spille kampe enten hjemme på efterskolen eller i diverse haller rundt om i landet.

Der er både piger og drenge på linjen på efterskolen, og alle spillere bliver bedre til at spille badminton uanset udgangspunktet.

Samarbejde med OBK-Elite Badminton

Siden 2013 har Hjemly Idrætsefterskole haft et samarbejde med OBK-Elite, hvor Lennart Engler hver 14. dag kommer og træner elevgruppen. Samtidig tager vi flere gange ind til Odense Badminton Akademi og træner under Jakob Toft og Lennart Engler.

Du skal have lyst til lære at spille badminton

Der er ingen krav for at komme ind på badminton-linjen ud over din lyst til at lære.

Hvis du skal lykkes med din sport på Hjemly Idrætsefterskole, er det vigtigt, at du helt frem til skolestarten hjemme har været aktiv deltager i en klub. Du skal altså være vant til at gå til træning mindst to-tre gange om ugen og virkelig have lyst til at forbedre dine kompetencer inden for badminton.

 

Det er ikke en forudsætning, at du er god til badminton for at gå på vores efterskole, men du skal have lyst til at blive det. Du skal også holde dig i gang fysisk i sommerferien helt frem til starten af skoleåret, for at undgå skader, så du ikke kommer til at sidde og kigge på kammeraterne fra bænken i timerne.

Egen fysioterapeut hjælper ved skader

Selv om du er i god form, kan du selvfølgelig løbe ind i kortere perioder med skader. På Hjemly Idrætsefterskole har vi vores egen fysioterapeut, som kan hjælpe dig bedst igennem et skadesforløb.

Drømmer du om at komme på badminton efterskole?

Elsker du badminton og har lyst til at forbedre dig sammen med professionelle trænere, så kom med på holdet på vores efterskole.

Tilmeld dig badmintonlinjen

“I felt good today and controlled the game from the very beginning. I’m stille in form even after an exhausting world championships.”

– Lin Dan