Efterskole med målrettet badmintontræning

Når du går på Hjemly Idrætsefterskole, arbejder du med dit talent i badminton alle ugens fem dage, så du kommer i maksimal form og styrker alle dine færdigheder badmintonmæssigt.

 

Det er  en forudsætning, at du har trænet i minimum 2 år og været vant til at deltage i holdkampe og turneringer, inden du starter på Hjemly. Du skal også holde dig i gang fysisk i sommerferien helt frem til starten af skoleåret, for at undgå skader, så du ikke kommer til at sidde og kigge på kammeraterne fra bænken i timerne.

Der er både piger og drenge på vores badmintonlinje, og alle spillere bliver markant bedre til at spille badminton uanset udgangspunktet.

Hvis du skal lykkes med din sport på Hjemly Idrætsefterskole, er det vigtigt, at du helt frem til skolestarten hjemme har været aktiv deltager i en klub. Du skal altså være vant til at gå til træning mindst to-tre gange om ugen og virkelig have lyst til at forbedre dine kompetencer inden for badminton.

Træningen

Tre gange om ugen kører vi 10 kilometer til Nr. Broby Hallen, hvor badmintonlinjen har sine træninger. De to resterende træninger foregår i skolens egne haller på matriklen. Undervisningen i badminton indeholder alt fra teknisk træning, taktik og kamptræning til hurtighed, styrke, kondition og coaching og der er altid to trænere til samtlige træninger.

Mental forberedelse og det at sætte sig mål og arbejde for dem er også en del af undervisningen i badminton.

 

“Once you are satisfied with your goal, it is the real happiness”

– Saina Nehwal

Trænerne

På vores badmintonlinje er vores faste trænere Michael Vesterskov Jensen og Mads Selmer.

Michael er tidligere elitespiller og elitetræner i OBK. I de bedste år som aktiv spiller var Michael ca. nr. 20 på verdensplan i double. Han har som spiller derfor virkelig mærket på egen krop, hvad der skal til træningsmæssigt. De seneste 7 år har Michael været træner i Nr. Lyndelse Badmintonklub.

Mads er aktiv badmintonspiller på højt niveau. Han er uddannet inden for, samt underviser af Badminton Danmark og er samtidig divisions-seniortræner for Kolding badmintonklub. Dertil har han mange års erfaring som ungdomstræner på alle niveauer.

 

Vi tilbyder også …

Turneringer og kampe

Vi deltager i Efterskoleturneringen samt seks individuelle turneringer rundt omkring i Danmark. Her vil vi som trænere være med. Derudover vil det være muligt at tilmelde sig lige så mange individuelle turneringer, man har lyst til.

For at lette overgangen fra ungdomsspiller til senior har vi også to hold tilmeldt i seniorregi.

Lejrture

Badmintonlinjens lejrskole går i foråret til Spanien (merpris 2.000 kr.). På turen vil vi selvfølgelig have fokus på badminton, men vi vil også få flotte naturoplevelser og lidt kulturelle oplevelser med hjem fra lejrskolen.

I 2024/2025 vil ekstrabetalingen stige til samme pris som vores andre rejser der går ud af Europa, da turen fremadrettet går til Malaysia.

I januar tager hele skolen på fælles skitur til Østrig og Italien, og du er således også på tur med de andre idrætslinjer på efterskolen.

Egen fysioterapeut

Selv om du er i god form, og vi doserer træningen fornuftigt, så kan du rammes af skader i kortere perioder. Vi har derfor vores egen fysioterapeut, som kan hjælpe dig med at komme bedst mulig gennem et skadesforløb samt holde dig frisk, når det hele kører.

Vi har endvidere et samarbejde med Kaiser Sport og Ortopædi omkring skadesforebyggende træning.