Efterskole med målrettet badmintontræning

Når du går på Hjemly Idrætsefterskole, arbejder du med dit talent i badminton alle ugens fem dage, så du kommer i maksimal form og styrker alle dine færdigheder badmintonmæssigt.

 

Det er ikke en forudsætning, at du er god til badminton for at gå på vores efterskole, men du skal have lyst til at blive det. Du skal også holde dig i gang fysisk i sommerferien helt frem til starten af skoleåret, for at undgå skader, så du ikke kommer til at sidde og kigge på kammeraterne fra bænken i timerne.

Der er både piger og drenge på vores badmintonlinje, og alle spillere bliver markant bedre til at spille badminton uanset udgangspunktet.

Hvis du skal lykkes med din sport på Hjemly Idrætsefterskole, er det vigtigt, at du helt frem til skolestarten hjemme har været aktiv deltager i en klub. Du skal altså være vant til at gå til træning mindst to-tre gange om ugen og virkelig have lyst til at forbedre dine kompetencer inden for badminton.

Træningen

Til alle de daglige træningspas kører vi 10 kilometer til Nr. Broby Hallen, hvor badmintonlinjen har sine timer. Undervisningen i badminton indeholder alt fra teknisk træning, taktik og kamptræning til hurtighed, styrke, kondition foruden coaching og trænerkursus.

Mental forberedelse og det at sætte sig mål og arbejde for dem er også en del af undervisningen i badminton.

 

“Once you are satisfied with your goal, it is the real happiness”

– Saina Nehwal

Trænerne

På vores badmintonlinje er vores faste trænere Michael Vesterskov Jensen og Thomas Kjær.

Michael er tidligere elitespiller og elitetræner i OBK. I de bedste år som aktiv spiller var Michael ca. nr. 20 på verdensplan i double. Han har som spiller derfor virkelig mærket på egen krop, hvad der skal til træningsmæssigt. De seneste 5 år har Michael været træner i Nr. Lyndelse Badmintonklub.

Thomas har både spillet og været træner i Nr. Broby og Dragør og har spillet semiprofessionelt i Stuttgart i et par år efter sin læreruddannelse. Thomas underviser endvidere i tysk og er kursusinstruktør for Badminton Danmark.

 

Vi tilbyder også …

Turneringer og kampe

Vi deltager i badmintonturneringer med andre skoler, ligesom du som badmintonspiller på vores efterskole bliver tilmeldt både individuelle turneringer og holdturneringer.

En stor del af din fritid kommer også til at gå med at spille kampe enten hjemme på efterskolen eller i diverse haller rundt om i landet.

Lejrture

Linjens lejrskole går til Club la Santa, hvor vi i ugens løb benytter centrets træningsfaciliteter på samme vis som en masse andre badmintonspillere. Vi vil få flotte naturoplevelser, anden sport og lidt kulturelle oplevelser med hjem fra lejrskolen også.

I januar tager hele skolen på fælles skitur til Østrig og Italien, og du er således på tur med de andre idrætslinjer på efterskolen.

Egen fysioterapeut

Selv om du er i god form, og vi doserer din træningen fornuftigt, så kan du rammes af skader i kortere perioder. Vi har derfor vores egen fysioterapeut, som kan hjælpe dig med at komme bedst mulig gennem et skadesforløb samt holde dig frisk, når det hele kører.

Vi har endvidere et samarbejde med Kaiser Sport og Ortopædi omkring skadesforebyggende træning.